Slovenská gastronómia

Je čas na dobré jedlo

Tu nájdete všetky slovenské recepty a pozrieme sa aj na gastronómiu v slovenských hoteloch a reštauráciách.

Bryndzové halušky so slaninou

Bryndzové halušky sú slovenské národné jedlo. Pripravujú sa zo zemiakov, múky, soli, bryndze a slaniny.

Hŕstková polievka

Hŕstková polievka je klasika, ktorú milujú snáď všetci - vegeteriáni, vegáni i mäsožravci. Moderná a zároveň babičkovská klasika.

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky s kyslou kapustou sú tradičné slovenské jedlo. Základ tvoria uvarené halušky zo zemiakového cesta, ktoré sa miešajú s dusenou nakrájanou kyslou kapustou a malými kúskami praženej slaniny.

Parené buchty s makom

Parené buchty sa pripravujú z kysnutého cesta. Sú plnené väčšinou lekvárom a sú posypané makom. Je to slovenská klasika našich starých mamičiek.

Hotely a Reštaurácie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rady pre turistov

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.